Tihany Rozé 2019
Tálos Attila a Tihany Rozéról: „Néhány éve a fejembe vettem, hogy csinálok valamit Tihanyból. Mivel a félszigethez nem kötődött igazán élő boros tradíció, úgy döntöttem, hogy erről a vulkanikus területről, amely belenyúlik a Balatonba, rozét, különleges rozét fogunk készíteni. A kékfrankos szőlőt Bökő Dávid édesapjától vettem az első évjárathoz, ezt a bort, a második évjáratot, pedig már maga Dávid készítette el az én gondolataim alapján. Érett szőlő, egész fürtös préselés, teljesen spontán erjesztés, hosszú finomseprőn tartás.”
Béla és Bandi Sauvignon Blanc 2019
Élénk sauvignon Balatonszőlősről, zöld gyümölcsös jegyekkel, vágott fűvel. Kortyban széles ízű, meszes sóssággal, élénk savérzettel. Tartályban erjedt és finomseprőn érett.
Gilvesy Bohém Cuvée 2018
A Szent György-hegyi pince ikonikus birtokbora 2018-ból. Stabil rajnai alapon négy fajta házasításával, organikus művelésből, vulkanikus talajról, finom feldolgozással, precíz erjesztéssel. Citrusos, virágos, karakteres, jó ivású.
Káli Kövek Rezeda Olaszrizling 2019
Szabó Gyula birtokbora 2019-ben a pincéhez közelebbi, kizárólag Káli-medencében lévő területekről állt össze kerek egésszé. Egyre csiszoltabb stílus, nagyobb arányban tartályos, kisebb részben hordóban, spontán erjedt színmustokból. Karakteres, káli, fajtajegyekkel, fehér virággal, finom részletekkel.
Káli Kövek Karmazsin
Káli vörös, élénk savú filigrán fajtákkal és a három bordói húsos szerkezetével. Élénk gyümölcsök, enyhe avarosság, fás jegyek, jóleső rusztikus szerkezet. Spontán, nyitott kádban erjedt, hosszan érett, majd szűretlenül került palackba.
Gellavilla Olaszrizling 2019
Szőlősi olaszrizling idős tőkékről, tartályban erjesztve. 2019-ben is a megszokott stílusban készült el, mégis az évjáratnak köszönhetően eggyel tartalmasabb, szélesebb és érettebb karakter lett. Mivel friss palackozás, az illat még tovább nyílhat, de egy finom vérnarancsos, klasszikus olaszrizling jegy már most meghatározza. A korty ropogós, mégis kitelt és finom ízű, gördülékeny, a végén enyhe ásványos zárással. Az 1972-es telepítésű idős tőkékről szüretelt gyümölcs hűtött tartályban erjedt szárazra, majd pár hónapig érett finomseprőn
Villa Tolnay Tenger Cuvée 2018
„Amikor épült az új pincénk, tizenkét méter mélyen csak homokot, a Pannon-tenger üledékét találtuk. Innen jött a név, amihez egy olyan bort képzeltünk el, ami modern, kozmopolita, mégis benne van a régió és a tradíciói. A tavalyi, az első évjárat nagyon sok próbaházasítás és kóstolás után lett olyan, amilyen. A 2018-as pedig ugyanaz a történet, ugyanaz a karakter egy kicsit kevesebb fával, így talán még eggyel közelebb áll az elképzelésünkhöz. Egyensúlyban van, jó savú, összetett, és amit a legjobban szeretek benne, az a ’drinking flow’, hogy olyan könnyű inni.”
HOMOLA Hajnóczy Olaszrizling 2017
Rétegzett olaszrizling a Paloznaki Hajnóczy-dűlőből. A finoman préselt must öthektós hordókban erjedt spontán, majd finomseprőn érett fél éven át. A visszafogott illatban virágok, kamilla, rezeda, citrusok és érett barack, az ízben alma és ásványok, utóízben fanyar mandulás jegyek a hordó finom fűszerei mellett.