You are currently viewing Borsor a Séf Fesztiválon. A Balaton legjobb boraiból válogatott nekünk a Bortársaság.
Séf Fesztivál Borok Tálos Attila Bökő Dávid

Borsor a Séf Fesztiválon. A Balaton legjobb boraiból válogatott nekünk a Bortársaság.

Tihany Rozé 2019

Tálos Attila a Tihany Rozéról: „Néhány éve a fejembe vettem, hogy csinálok valamit Tihanyból. Mivel a félszigethez nem kötődött igazán élő boros tradíció, úgy döntöttem, hogy erről a vulkanikus területről, amely belenyúlik a Balatonba, rozét, különleges rozét fogunk készíteni. A kékfrankos szőlőt Bökő Dávid édesapjától vettem az első évjárathoz, ezt a bort, a második évjáratot, pedig már maga Dávid készítette el az én gondolataim alapján. Érett szőlő, egész fürtös préselés, teljesen spontán erjesztés, hosszú finomseprőn tartás.”

Séf Fesztivál Borok Tálos Attila Bökő Dávid
Séf Fesztivál Borok Tálos Attila Bökő Dávid

Béla és Bandi Sauvignon Blanc 2019

Élénk sauvignon Balatonszőlősről, zöld gyümölcsös jegyekkel, vágott fűvel. Kortyban széles ízű, meszes sóssággal, élénk savérzettel. Tartályban erjedt és finomseprőn érett.

Séf Fesztivál Borok Béla Bandi
Séf Fesztivál Borok Béla Bandi

Gilvesy Bohém Cuvée 2018

A Szent György-hegyi pince ikonikus birtokbora 2018-ból. Stabil rajnai alapon négy fajta házasításával, organikus művelésből, vulkanikus talajról, finom feldolgozással, precíz erjesztéssel. Citrusos, virágos, karakteres, jó ivású.

Séf Fesztivál Borok Gilvesy
Séf Fesztivál Borok Gilvesy

Káli Kövek Rezeda Olaszrizling 2019

Szabó Gyula birtokbora 2019-ben a pincéhez közelebbi, kizárólag Káli-medencében lévő területekről állt össze kerek egésszé. Egyre csiszoltabb stílus, nagyobb arányban tartályos, kisebb részben hordóban, spontán erjedt színmustokból. Karakteres, káli, fajtajegyekkel, fehér virággal, finom részletekkel.

Káli Kövek Karmazsin

Káli vörös, élénk savú filigrán fajtákkal és a három bordói húsos szerkezetével. Élénk gyümölcsök, enyhe avarosság, fás jegyek, jóleső rusztikus szerkezet. Spontán, nyitott kádban erjedt, hosszan érett, majd szűretlenül került palackba.

Séf Fesztivál Borok Káli Kövek
Séf Fesztivál Borok Káli Kövek

Gellavilla Olaszrizling 2019

Szőlősi olaszrizling idős tőkékről, tartályban erjesztve. 2019-ben is a megszokott stílusban készült el, mégis az évjáratnak köszönhetően eggyel tartalmasabb, szélesebb és érettebb karakter lett. Mivel friss palackozás, az illat még tovább nyílhat, de egy finom vérnarancsos, klasszikus olaszrizling jegy már most meghatározza. A korty ropogós, mégis kitelt és finom ízű, gördülékeny, a végén enyhe ásványos zárással. Az 1972-es telepítésű idős tőkékről szüretelt gyümölcs hűtött tartályban erjedt szárazra, majd pár hónapig érett finomseprőn

Séf Fesztivál Borok Gella Villa
Séf Fesztivál Borok Gella Villa

Villa Tolnay Tenger Cuvée 2018

„Amikor épült az új pincénk, tizenkét méter mélyen csak homokot, a Pannon-tenger üledékét találtuk. Innen jött a név, amihez egy olyan bort képzeltünk el, ami modern, kozmopolita, mégis benne van a régió és a tradíciói. A tavalyi, az első évjárat nagyon sok próbaházasítás és kóstolás után lett olyan, amilyen. A 2018-as pedig ugyanaz a történet, ugyanaz a karakter egy kicsit kevesebb fával, így talán még eggyel közelebb áll az elképzelésünkhöz. Egyensúlyban van, jó savú, összetett, és amit a legjobban szeretek benne, az a ’drinking flow’, hogy olyan könnyű inni.”

Séf Fesztivál Borok Villa Tolnay
Séf Fesztivál Borok Villa Tolnay

HOMOLA Hajnóczy Olaszrizling 2017

Rétegzett olaszrizling a Paloznaki Hajnóczy-dűlőből. A finoman préselt must öthektós hordókban erjedt spontán, majd finomseprőn érett fél éven át. A visszafogott illatban virágok, kamilla, rezeda, citrusok és érett barack, az ízben alma és ásványok, utóízben fanyar mandulás jegyek a hordó finom fűszerei mellett.