Minél több mangalicát eszel annál többre van szükség. Mi pedig a Séf Fesztiválon azon leszünk a tihanyi Belső-tó partján augusztus 20. és 23. között, hogy rajtunk ne múljon.
A Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete több mint 25 éve dolgozik azon, hogy a lehető legszélesebb körben elérhetők legyenek a termékek.
Mit kell tudnod róla?
A mangalicát a világban “kobe beef of pork”-nak nevezik, márványos zsirral átszőtt húsa miatt. Utánozhatatlan ízét, textúráját épp ennek köszönheti. Ezen tulajdonsága szintén alkalmassá teszi arra, hogy a legmagasabb minőségű sonka készüljön belőle.
A világ és Magyarország vezető séfjei mind elismeréssel, mitöbb rajongással fordulnak az alapanyag felé, kevesen kockáztatják hogy étlapot írjanak nélküle.
A Magyarországon nevelt és levágott állatok húsa megtalálható az USA-tól Japánig, a bisztróktól a 3 Michelin csillagos éttermekig.
A mangalicasonka érlelése spanyol technológiával készül kb. 36 hónapig. Leginkább az Iberico Pata Negra ízéhez tudnánk hasonlítani.