Fesztivál

Fesztivál

FesztiválSztárséfek, exkluzív helyszín, különleges kínálat

Az idei egyetlen gourmet gasztrofesztivál helyszíne az egykori tihanyi apátsági majorság panorámával a Belső-tóra

A rendezvény megalkotásával egy olyan, hazai viszonylatban egyedülálló programot kívántunk létrehozni, amely a minőségi időtöltésről, a testi-lelki feltöltődésről, a nyugodt, beszélgetős összejövetelek, a varázslatos természeti környezet, valamint az ízletes ételek és italok élvezetéről szól, a fenntarthatóság és környezettudatosság elveivel összhangban.

 

A négy napos eseményen Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor gondoskodnak a kínálatról, a desszertet a Mihályi Patisserie biztosítja. A Séf Fesztivál Tihanyban egyedülálló gasztroélményt kínál a letisztult, hazai alapanyagokból készült ételkülönlegességek, valamint a festői környezetben töltött társasági programok kedvelőinek.

Séfjeink

Széll Tamás

 

Széll Tamás

A 2019-ben Michelin csillagot szerzett Stand étterem, és a fine dining stílushoz képest a lazább bisztró stílust képviselő Stand25 séf-tulajdonosa. Ő az a séf, aki első magyar séfként szerzett Michelin csillagot az Onyx étteremnek, ahol akkor dolgozott, és az első magyar szakács, aki bejutott a Bocuse d’Or döntőjébe, ahol 2013-ban a 10. helyen végzett, 2016-ban pedig megnyerte a Bocuse d’Or európai döntőjét. A 2017-es lyoni döntőben a 4. helyezést és a legjobb húsétel különdíját szerezte meg. Éttermeiben a társakkal nagy hangsúlyt fektetnek a fenntartható fejlődésre, a terroirra, és a magyar termelőkkel való közös munkára, és ami a legfontosabb, az ízre. Elsősorban a magyar alapanyagok adta lehetőségeket törekednek bemutatni, illetve saját elképzelésüket a magyar konyháról, hogy az minden szempontból megfeleljen a modern kor és a kortárs gasztronómiával szembeni elvárásoknak. Egyszerű, átgondolt ételeket kínálnak, és az ízek egyensúlyára, az alapanyagok megfelelő összehangolására koncentrálnak.

Segal Viktor

Bár többgenerációs jogászcsaládban született, már korán felfedezte, hogy igazi szenvedély a főzéshez és a gasztronómiához köti. Tanulmányai elvégzése után 13 évig dolgozott külföldön, többek között Tel Avivban, Lyonban és Amszterdamban. 2001-ben költözött vissza Budapestre. Főzési stílusát a nemzetközi környezet és a kultúrák sokszínűsége befolyásolja azóta is. Egyszerűség, harmónia, felfedezés – ez a három legfontosabb szó számára a gasztronómiában. Nem híve a túlbonyolított ételeknek, a tiszta, de komplex ízeket, letisztult tálalást szereti, de ételeinek egyik legfontosabb eleme és motivációja, hogy 2 távolálló ízt vagy alapanyagot harmóniába rendezzen. Számára a kulináris nyitottság alap, szívesen használ új technológiákat, alapanyagokat. Gasztronómiai tanácsadóként is dolgozik, séfként pedig 4 szakácskönyvet jegyez.

 

Varju Viktor

Tanulóként a Nemzeti Hotelben kezdte pályafutását, majd a Múzeum Kávéházba került. Itt ismerkedett meg Bíró Lajossal, a magyar gasztronómiai élet egyik legmeghatározóbb egyéniségével és innentől gyakorlatilag együtt dolgoztak. 15 évig volt executive chef a Bock Bisztróban és a KisBíró vendéglőben, azaz két külön stílusú étterem konyháját irányította, folyamatosan magas szinten, maximalistán dolgozva azon, hogy a fogyasztókat új ízekre is nevelje. Számára a mangalica, a libamáj, a gyöngytyúk igazi hungarikum, mindazonáltal nagy vágya, hogy a külföldieknek ne csak a gulyás és a paprikás jusson eszébe, ha a magyar konyhára gondolnak. Új kihívásra vágyott, így 2019 őszén elköszönt a Bocktól és a KisBírótól, hogy lehetősége legyen kicsit változtatni. Továbbra is az őszinte főzőkonyhák, azaz a bisztrók híve, vallja, hogy fontos, hogy egy étterem tükrözze a séf személyiségét, véleménye szerint ez a népszerűség legfontosabb titka.

Wolf András

Wolf András

15 éves kora óta konyhán dolgozik, klasszikus vendéglátóipari tanulmányokat végzett, szakács és cukrász képesítése is van. Tanulóévei után a parlamenti protokollétkezéseket biztosító csapat tagja volt, dolgozott borbárban, étteremben, itthon és Spanyolországban, konyhafőnök lett, később a New York Kávéház és a Salon Étterem executive chefje. Számos szakmai siker mellett 2013-ban a Gault Millau étteremkalauz az év konyhafőnökének választotta. Az utóbbi években azonban az addig csak a fine dining stílusban alkotó séfhez már két gyorsétterem is köthető. A Séf Asztala első egysége a Westendben, másik egysége pedig a Kossuth téren várja a vendégeket. A Séfek Séfe című gasztro-tehetségkutató egyik zsűritagja. Mindenevőnek és felfedezőnek tartja magát, a folyamatos fejlődésben hisz, hobbija a professzionális gasztronómiai könyvek gyűjtése. Az „esszenciális magyar gasztronómia” úttörője, hitvallása, hogy az ételek legfontosabb jellemzőjét, az ízét megőrizve többi tulajdonságát – a textúrát, a tálalást, a formát és az elkészítési módot – megváltoztatva egy új, modern, élvezhetőbb fogást hozzon létre. Szabadidejében is ételeken gondolkodik.

Menü

A FESZTIVÁL ÉTEL- ÉS ITAL KÍNÁLATA 

 A négy napos eseményen Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor gondoskodnak a kínálatról, a desszertet a Mihályi Patisserie biztosítja. A reggeli, az ebéd és a vacsora külön jegyekkel látogatható. A jegy magában foglalja a teljes fogyasztást, a minőségi bor- és pezsgőkínálatot.

A séfek személyesen is jelen lesznek a rendezvény különböző napjain, hogy a napi kínálaton túl egy általuk az eseményre megálmodott és elkészített extra fogással, séf ajánlattal is kedveskedjenek vendégeiknek.

A felszolgált ételek és italok a reggeli esetében minden nap 9 és 11 óra között, az ebéd esetében 12 és 15 óra között, a vacsora esetében 18 és 21 óra között kerülnek szervírozásra. A vendégek ezen időszakon belül bármikor érkezhetnek és beléphetnek a területre, de 30 perccel az adott étkezés vége előtt zárják a kapukat.

Reggeli:
 • Tihanyi rántotta kolbásszal, mangalica kolozsvári szalonnával, kápiával, újburgonyával
 • Szalámis és sonkás-sajtos szendvics friss paraszt kenyéren kerti zöldekkel
 • Grillezett padlizsán tatár gluténmentes friss pékáruval
 • Érlelt mangalica sonka paraszt sajttal
 • Mini kakaós csiga és lekváros batyu
 • Jégbe hűtött dinnyefalatok
 • Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár
 • Mayer szörpök
 • Francois pezsgő
 • Kávé, ásványvíz, szóda
Ebéd-vacsora:
 • Grill ételek: Lassan sült mangalica tarja (pulled pork) félbarna parasztkenyérrel és kovászos uborkával Pácolt mangalica oldalas hideg kapros vajtökfőzelékkel, Meggyfán füstölt balatoni angolna savanyított rozmaringos gombafejekkel, Racklett paraszt sajt dinnyés, paradicsomos, tokaji balzsamecetes friss salátával Zöldségnyárs mézes páccal kenegetve
 • Bogrács ételek: Tihanyi marha gulyás Lecsó mangalica grillkolbásszal Cukkinis vega lecsó Beregi csirkepörkölt krumplival
 • Főtt kukorica sós vajjal
 • Fagylalt: Levendulás citrom, és Sós Karamell a Mihályi Patteserie kínálatából
 • Desszert: Erdei szedres pite és Tihanyi kavics a Mihályi Patisserie kínálatából
 • Jégbe hűtött dinnyefalatok
 • Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár
 • Mayer szörpök
 • Francois pezsgő
 • a Bortársaság balatoni borai
 • Kávé, ásványvíz, szóda
Séf ajánlatok: 
 • 2020. augusztus 20., csütörtök – Varju Viktor Vasi pecsenyéje mangalica papszeletből hideg krumplisalátával
 • 2020. augusztus 21., péntek – Segal Viktor Mangalica csorba levese
 • 2020. augusztus 22., szombat – Wolf András Mangalica pofa pörköltje házi galuskával
 • 2020. augusztus 23., vasárnap – Széll Tamás Tihanyi túrógombóca levendulás karamellizált sárgabarackkal
csütörtök

Varju Viktor Vasi pecsenyéje mangalica papszeletből hideg krumplisalátával

péntek

Segal Viktor Mangalica csorba levese

szombat

Wolf András Mangalica pofa pörköltje házi galuskával

vasárnap

Széll Tamás Tihanyi túrógombóca levendulás karamellizált sárgabarackkal

Jegyvásárlás

 • Az egyes étkezések – a reggeli, az ebéd és a vacsora – külön jegyekkel látogathatóak. A jegyek a teljes fogyasztást magukban foglalják a felszolgált ételekből és italokból.
 • A reggeli ára: 10 000 Ft / fő. Az ebéd és vacsora ára: 25 000 Ft / fő
 • A felszolgált ételek és italok a reggeli esetében minden nap 9 és 11 óra között, az ebéd esetében 12 és 15 óra között, a vacsora esetében 18 és 21 óra között kerülnek szervírozásra. A vendégek ezen időszakon belül bármikor érkezhetnek és beléphetnek a területre, de 30 perccel az adott étkezés vége előtt zárják a kapukat.
 • Az esemény online regisztrációt, jegyrendelést és a részvételi díj befizetését követően látogatható. Jegyek a Broadway Jegyirodában valamint a www.broadway.hu jegyértékesítő hálózaton keresztül vásárolhatók.

https://sef-fesztival-tihanyban.broadway.hu/

Fesztiválhelyszín

A Séf Fesztivál Tihanyban különleges helyszíne az örökségvédelem részét képező egykori tihanyi apátsági majorság, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztelepe, melyről csodás panoráma nyílik a tihanyi Belső-tóra.

A helyszíni szolgáltatások színvonalát tekintve is törekszünk a minőségre és az exkluzivitásra a mintegy 3.000 nm-es területen, emellett a jelenlegi vírushelyzet is azt teszi indokolttá, hogy a belépés egyidőben csak korlátozott számú vendég számára legyen lehetséges.

Kicsit olyan hangulata lesz, mintha a barátaid látnának vendégül a rusztikus nyaralójukban. Terített asztalok várnak majd, és Riedl poharakkal koccintunk majd. Ebből a szempontból azért ez az élmény, a fogások számát tekintve is inkább olyan lesz, mint egy komolyabb reggeli vagy vacsora a szabadban.

A fesztiválra érkezők parkolása a helyszín szomszédságában ingyenes.